Fasule e rrahur: Gjellë e preferuar e vjetër shtëpiake!

    Të ngjashme

    Nëse vjen ai këtu brenda është problem, mua më nxjerr jashtë loje

    Disa ditë më parë, konkretisht ditëlindjen e Kiara Titos, të gjithë menduam se Butrint Imeri do të futej në shtëpinë e “Big Brother Vip” për të surprizuar moderatoren. Mirëpo nuk ndodhi ashtu dhe ishte Luiz Ejlli ai që ...

    Dafina Zeqiri ekspozon fizikun joshëse nga pushimet në Tajlandë

    Dafina Zeqiri përmbylli një vit jashtëzakonisht të suksesshëm dhe...

    “Putini mund të shpallë një valë të re mobilizimi që sot”

    Vladimir Putin mund të shpallë një mobilizim të dytë...

    Pse doli “Lugati” nga shtëpia e Big Brother VIP?

    Banori i Big Brother Vip Kosova, Gjon Karrica i...

    Shpërndaje

     

    Fasulja më e mirë për këtë gjellë është fasulja e Tetovës

    Nevojiten:

    ▪ një kilogram fasule Tetove,
    ▪ 3 – 4 qepë,
    ▪ disa thelpinj hudhre,
    ▪ një fletë dafine,
    ▪ kokrra piperi.

    Për çervish:

    ▪ 300 g qepë apo presh,
    ▪ një lugë yndyrë apo vaj,
    ▪ spec i kuq,
    ▪ kripë, piper.

    Përgatitja:

    Fasules i jepni një të vluar, ujin ia derdhni dhe qitni ujë tjetër. Shtoni qepën e grirë, disa thelpinj hudhre, fletën e dafinës dhe disa kokrra piper.

    Kur fasulja të zihet mirë kullojani ujin fasulen rriheni mirë me garuzhdë dhe qiteni në enë me çervishin e përgatitur.

    Çervishi bëhet nga 300 gramë qepë (për fasule të shijshme më i mirë është preshi), një lugë yndyrë apo vaj, spec të kuq dhe kripë e piper sipas shijes.

    Piqet në furrë të nxehtë, më së miri është në enë prej dheu.

    Ju bëftë mirë!

    spot_img