Fasule e rrahur: Gjellë e preferuar e vjetër shtëpiake!

    Të ngjashme

    Yll Limani gati për albumin e tij të dytë në 12 Dhjetor

    Kur bëhet fjalë për këngë dashurie dhe melankolike vetëm një emër na vjen në mendje, YLL LIMANI. ...

    Pornostarja ALBY dëgjon këngën “MAYBACH” të Lirit

    Liri Tahiri, këngëtari i ri që po pushton rrjetin...

    Fero i kërkon falje publike Arbenitës

    Arbenita Ismajli dhe Fero janë rikthyer sërish në kryefjalën...

    Sportisti Niko Janushi pjesë e një kampionati të rëndësishëm. Ja ku do konkurojë ai

    Niko Janushi, njihet më së shumti si Kampion Bodybuilding në kategorinë Men’s Physique Junior. Ai është bërë i njohur nga eksperienca dhe përkushtimi në këtë fushë. Sportisti shqiptar i fitnesit ka konkuruar që në moshën 18 vjeçare në kampionate komb...

    Shpërndaje

     

    Fasulja më e mirë për këtë gjellë është fasulja e Tetovës

    Nevojiten:

    ▪ një kilogram fasule Tetove,
    ▪ 3 – 4 qepë,
    ▪ disa thelpinj hudhre,
    ▪ një fletë dafine,
    ▪ kokrra piperi.

    Për çervish:

    ▪ 300 g qepë apo presh,
    ▪ një lugë yndyrë apo vaj,
    ▪ spec i kuq,
    ▪ kripë, piper.

    Përgatitja:

    Fasules i jepni një të vluar, ujin ia derdhni dhe qitni ujë tjetër. Shtoni qepën e grirë, disa thelpinj hudhre, fletën e dafinës dhe disa kokrra piper.

    Kur fasulja të zihet mirë kullojani ujin fasulen rriheni mirë me garuzhdë dhe qiteni në enë me çervishin e përgatitur.

    Çervishi bëhet nga 300 gramë qepë (për fasule të shijshme më i mirë është preshi), një lugë yndyrë apo vaj, spec të kuq dhe kripë e piper sipas shijes.

    Piqet në furrë të nxehtë, më së miri është në enë prej dheu.

    Ju bëftë mirë!

    spot_img