I pasur me antioksidantë dhe me një aromë unike, çaji matcha është pija ideale për t’u çlodhur dhe për t’i bërë mirë shëndetit tuaj, e gjitha thjesht duke pirë një filxhan çaj. Mjafton të pini një filxhan në ditë për të pasur përfitime të shumta. Le të zbulojmë cilat janë më të rëndësishmet.
Çaji Matcha, nëse pihet çdo ditë, rezulton të jetë një antioksidant natyral si dhe një energji natyrore që mund t’i bëjë mirë trupit. Le të zbulojmë cilat janë efektet kryesore që mund të na ofrojë ky çaj i jashtëzakonshëm.
Ngadalëson plakjen
Lëkura bëhet më elastike
Forcohet sistemi imunitar
Shpejton metabolizmin
Ka një efekt kullues
Detoksifikon
Ndihmon për t’u çlodhur
Rrit djegien e dhjamit dhe si pasojë ju ndihmon të dobësoheni
Zvogëlohet kolesteroli i keq
Zvogëlohet rreziku i prekjes nga diabeti tip2
Presioni mbetet lehtësisht më i qëndrueshëm
Organizmi dezinfektohet
Forcohet kujtesa
Stimulon tretjen pas ngrënies
Zemra, veshkat dhe mëlçia përfitojnë prej saj
Stimulon përqendrimin
Për të marrë këto përfitime është e rëndësishme që të pini një filxhan çaj matcha, për rreth 30 ditë. Natyrisht, çaji duhet të pihet pa sheqer dhe nëse dëshironi mund ta tejkaloni dozën e një filxhani në ditë, por pa e ekzagjeruar.
Si çdo ushqim, çaji matcha gjithashtu mund të ketë kundërindikacione.
Edhe pse është natyror, ky çaj nuk rekomandohet për ata që janë shtatzënë dhe ata që kanë probleme me kafeinën. Për më tepër, ata që janë alergjikë ndaj nikelit duhet të kenë kujdes para se ta konsumojnë dhe të këshillohen me mjekun e tyre.
Çaji Matcha zakonisht gjendet në formë pluhuri. Maja e një lugë çaji (por mund të bazoheni dhe në dozat e treguara në secilën pako) duhet të shtohet në ujë të nxehtë por jo të zier, i cili më pas do të përzihet duke përdorur një shkop që shitet zakonisht së bashku me çajin. Në Itali, matsha latte, një pije e bërë me çaj matcha dhe qumësht, është gjithnjë e më i zakonshëm, por për të marrë përfitimet e përmendura më lart është më mirë të pini çaj ose, më së shumti, të bëni matcha latte në shtëpi, në mënyrë që të jeni i sigurt për cilësinë.